Przedłuż sobie majówkę o kolejny miły wieczór!

Co?

Gdzie?

Cena?

Gdzie?

Jak łączyć wino białe i musujące z jedzeniem? 

5 maja, środa, godz. 19:00

ZA DARMO - wystarczy się zapisać

Online - zapisz się na webinar, a otrzymasz od nas mailem link dostępu do kursu

OPIS PROGRAMU:


Podczas webinaru opowiem o:

  • dobrych praktykach i przyjętych zasadach food-pairingu;

  • tym jakich połączeń unikać i jakie wina lub dania uznaje się za "ryzykowne i trudne"?

  • procesie i miejscach produkcji białego i musującego wina;

  • najpopularniejszych odmianach - ich historii, występowaniu i różnicach;

  • sposobach na dobieranie połączeń z kuchnią i ryzykach, na które warto uważać - na przykładzie najważniejszych odmian;

  • dam kilka wskazówek na łączenie białego wina i musującego z sezonową kuchnią w kontekście zbliżającego się lata;


*DODATKOWO: białe i musujące wino w letnie dni - czyli przepis na udany piknik!

Tak on nas mówią uczestnicy wcześniejszych webinarów:

Czas ucieka. Zapisy kończą się:

04.05.2021 godzina 12:00

Zapisz się i zdobądź darmową wiedzę!

00 Dni
00 Godzin
00 Minut
00 Sekund

Sommelier

Jan Knąber

sommelier, ale przede wszystkim zagorzały pasjonat winiarski. Zdał natrudniejszy egzamin winiarski w Polsce - WSET III z wyróżnieniem! Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich i naszym sommelierskim asem w rękawie. Ponieważ jak sam mówi - „apetyt rośnie w miarę jedzenia” - rozpoczął realizację kursu French Wine Scholar, a na jesieni tego roku planuje podejście do egzaminu pierwszego stopnia w Court of Master Sommeliers. Na co dzień pracuje w firmie importującej wina, prowadzi kursy oraz grupę winiarską na facebooku: WINEDUKACJA. Młody, pełen wigoru i z bardzo dobrze ugruntowaną wiedzą o winie.



00 Days
00 Hours
00 Mins
00 Secs
.